Effie Awards Ceremony enige fysieke evenement in de sector dit jaar

Uitreiking meest prestigieuze marketing-communicatie award breekt lans voor vernieuwd vertrouwen in events


Brussel, 2 oktober 2020 - Op 10 december vindt de jaarlijkse Effie Awards Ceremony plaats. De award ceremonie is hiermee ook het enige fysieke evenement in de sector eind dit jaar. De organisatoren kiezen voor een hybride vorm door het Effie Effectiveness forum met de cases digitaal te laten plaatsvinden en de uitreiking fysiek. Door de ruime locatie worden alle maatregelen met betrekking tot 'social distancing' gerespecteerd en kan het evenement corona-proof plaatsvinden. Hiermee vestigen de organisatoren van de Effie Awards de aandacht op het belang om op een positieve en veilige manier met Covid-19 om te gaan zonder menselijk contact volledig te verliezen.

De door corona uitgestelde Effie Awards Ceremony vindt op 10 december plaats. Het uitstellen van de ceremonie naar een latere datum heeft alles te maken met de ambitie van Effie Belgium om een veilig en fysiek evenement te organiseren.

De uitreiking van de Effie Awards 2020 vindt plaats in de Event Lounge in Brussel (een gekende plek voor wie de Effie Awards geregeld bijwoont). Deze ruime locatie laat toe om alle nodige maatregelen in verband met 'social distancing' te garanderen. Zo zullen slechts 5 personen samen aan een tafel zitten, waardoor de 1,5 meter afstand tussen de aanwezigen steeds gerespecteerd wordt. Ook tussen de tafels onderling is een afstand van minstens 1,5 meter voorzien.

Effie Awards Ceremony enige fysieke evenement in de sector dit jaar

Wie het gala wil bijwonen kan ofwel een ticket kopen of een tafel voor 4 personen boeken. De vijfde persoon die aanschuift aan tafel is een jurylid, partner of Effie boardmember. Zo kan aan netwerken gedaan worden op een veilige manier.

"We werken samen met onze eventpartner Sunset Events volgens het CERM-model. Het model werd door de eventsector en wetenschappelijke specialisten ontwikkeld en wordt volledig door de overheid ondersteund", zegt Lydia Desloover, Director van Effie Belgium.

Omwille van de veiligheidsmaatregelen is het aantal plaatsen ook beperkt. "Dit bevordert natuurlijk ook het exclusieve karakter van het evenement", aldus Desloover.

Ter vervollediging: Het Effie Effectiveness Forum – waarin alle cases in de finale aan bod komen – vindt dit jaar digitaal plaats. Het EEF streeft ernaar om een zo breed mogelijk publiek te bereiken waaronder ook jongeren. Effie stelt daarom de presentaties van de laureaten ter beschikking aan hogescholen en universiteiten. De best practices zijn in een wereld waar 'digital teaching' de nieuwe norm is meer dan ooit een bron van inspiratie voor de jonge en leergierige generatie.

Inschrijven voor de Effie Awards Ceremony kan via www.registration-effie.be

Meer info

Voor meer info contacteer:
Lydia Desloover - Director Effie Belgium
Tel.: 0475 96 14 72
E-mail: lydia.desloover@effiebelgium.be

[ Alle persberichten ]